Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Invigning av öppen vägg på Masthuggskajen

april 22, 2023

Välkommen till invigningen av Masthuggskajens temporära öppna vägg!
En öppen vägg är till för alla som vill uttrycka sig i text och bild genom målning i det offentliga rummet, ofta kopplat till graffiti och street art. Väggen på Masthuggskajen omfattar det 128 meter långa byggplanket framför utbyggnaden av halvön. Initiativet är kopplat till projekt Masthuggskajen och målet att möjliggöra för Kommersens funktion som öppen vägg att leva kvar i annan form.

► När? Lördagen den 22 april från kl 11 och framåt.
► Var? Byggplanket längs Emigrantvägen på Masthuggskajen
► För vem? Alla är välkomna och målning sker i mån av plats. Vid detta tillfälle kommer vissa ytor vara helt öppna för vem som helst att måla på och andra ytor kommer att dediceras vissa målare.
► Vad innebär invigningen? Från och med den 22 april 2023 tillgängliggörs byggplanket för målning. Väggen kommer därefter att vara öppen för alla som vill uttrycka sig i skrift och bild.
 
Du som vill måla, tänk på att…
• Det är tillåtet att måla på byggplanket (detta omfattar enbart byggplanket och inte kringliggande ytor såsom trottoarer, stolpar, byggnader, stängsel…)
• Det inte är tillåtet att måla på ytorna vid entrén till byggarbetsplatsen av säkerhetsskäl, då tunga byggfordon passerar.
• Vara uppmärksam och visa hänsyn till förbipasserande då byggplanket löper längs ett cykel- och promenadstråk med stundtals snäva passager.
• Detta är en plats där alla får lov att måla! Det ska vara en tillåtande plats där människor av olika bakgrund, intressen och förutsättningar ska känna sig trygga och delaktiga. Kränkande budskap är inte ok!
• Hålla ordning efter dig. Ta med dig skräp och släng tomma burkar i utplacerade behållare.
 
Väggen möjliggör möten mellan människor och bidrar till en tillåtande atmosfär där olika konstnärliga uttryck kan ta plats. På en öppen vägg regleras inte vem som målar eller när. Det vill säga att konsten är i ständig förändring.
Väggen är ett initiativ från projekt Masthuggskajen. Älvstranden Utveckling ansvarar för byggplanket och den öppna väggen.
Under invigningen pågår även Lagerhusets årliga bokmarknad kopplat till firandet av Världsbokdagen – passa på att även ta del av den!

Organizers

Masthuggskajen
Älvstranden Utveckling

Venue

Masthuggsväggen
Emigrantvägen
Göteborg, Sverige
+ Google Map