Skeppsbron Graffiti Jam

Vanligtvis så försöker vi fokusera mestadels på Göteborgsgraffitin men vi väljer nu att göra ett undantag. Anledningen till detta är att i helgen som precis passerat så var det ett gäng artister som var på Graffiti-jam i Skeppsbron i Jönköping. Då kommunen håller på att planera för att göra om området så försöker man samtidigt etablera platsen genom kultur och konstuttryck i processen. Man har även haft en del samarbeten ihop med artisten Sagie som säkert många redan känner tillför att lyckas med detta.

Så i detta fallet var även jamet planerat med hjälp av Sagie och därav en hel del artister från Göteborg som var på plats. Men den totala lineupen bestod utav:

Appear37 – Borås
Eir – Gbg
Cabel – Gbg
Punta – Fritsla
Tony B – Gbg
Reos – Linköping
Ollio – Gbg
Sceb – Gbg
Sagie – Habo
Hesk – Eskilstuna
Latex – Jönköping

Alla deltagande kan nog intyga att jamet var väldigt bra uppstyrt med allting och samtliga artister blev väl omhändertagna utav arrangörerna. Förutom gott om material och färg till väggarna så blev man även bjuden på middag på lördagskvällen som var mycket uppskattat. På plats fanns även livemusik och foodtrucks. Även en öppen vägg för allmänheten att testa på att använda spray som var populär hos kidsen. På söndagen gjorde även Jönköpingsposten besök och skrev lite om eventet som går att läsa HÄR. (tyvärr låst artikel)

Vi på Gbggraff som var deltagande tackar hjärtligast för att vi fick vara med och hoppas det blir ett återkommande inslag i framtiden. Via avslutar med lite bilder som togs i samband med eventet.


RELATERADE POSTER