Information

Om oss:Bakgrund:Visioner & mål:
Om oss

Personerna bakom Gbggraff består huvudsakligen av mer eller mindre aktiva graffitimålare med anknytning till Göteborg och dess graffitiscen. Intresse i kulturen och viljan till att kunna påverka är drivkraften bakom engagemanget som skall driva denna sidan.

Allt arbete sker ideellt utan vinstdrivande syften i åtanke. Dock strävas det för att knyta nya kontakter och hitta samarbetspartners för att kunna underlätta och föra arbetet framåt. Vill man komma i kontakt med oss eller har intresse att vilja bidra på något sätt så är man välkommen att höra av sig till oss. Kontakt sker enklast genom att skicka ett meddelande här eller skriva till oss direkt på mailen: gbggraff@gmail.com så svarar vi av oss så fort vi kan.

Det går även bra att använda vårt forum för att komma i kontakt med oss eller folk inom graffitiscenen. Forumet hittar ni under fliken “Community” eller klickar här.

Social medier

Facebook

Instagram

Bakgrund

Gbggraff var ifrån början en blogg som drevs utav ett fåtal graffitimålare genom att fotografera graffiti och posta bilderna online. Detta bidrog till att det slutligen blev ett relativt stort bildarkiv av graffiti som man kunde följa på bloggen.

Arbetet bestod mestadels av att åka runt och fotografera målningar och posta på bloggen vilket på senare år avtog och senare slutade på grund utav tidsbrist bland annat. Delar av bloggen finns dock fortfarande kvar och kan hittas här.

Trots att arbetet med bloggen lades ner så lyckades man göra avtryck på graffitiscenen i Göteborg. Detta visade sig genom intåget av Instagram som plattform för graffitimålare då hashtaggen #gbggraff användes flitigt bland graffitimålarna i Göteborg och görs än idag.

Det är här Gbggraff.se kommer in i hopp om att kunna ta över stafettpinnen och utveckla den idé om att samla graffitiscenen i Göteborg. Startskottet kom under Graffitins dag Göteborg 2021 där man under det arbetet insåg man att man faktiskt kunde samla människor med samma intresse och öka gemenskapen genom samverka sinsemellan.

Efter arbetet med Graffitins dag i Göteborg 2021 så sådde man tanken om att skapa en gemensam plattform för Göteborgs graffitiscen. Hur det den skulle se ut eller fungera var fortfarande oklart men med Gbggraff-bloggen i minnet så trodde man att det faktiskt gick att skapa en plats dit alla sökte sig för att ta del av graffitin i Göteborg.  Utvecklade man även den plattformen så kanske man skulle kunna skapa en gemensam plats Göteborgs graffitiscen.

För att underlätta arbetet så togs det kontakt med en av personerna som drev den gamla Gbggraff-bloggen och idén presenterades. Namnet fick tillåtelse att överlåtas vidare och förhoppningsvis så kan Gbggraff.se bli den plattform som kan driva visionen vidare. 

En ytterligare inspirationskälla till detta var bloggen: whoa.nu som fungerade som en Community plattform för den svenska hiphopscenen. Genom att erbjuda ett öppet forum för dessa personer lyckades man samla personer på det sättet Gbggraff.se har som mål. Tyvärr är whoa.nu nerlagd men finns fortfarande kvar online man vill läsa om deras arbete eller bara ta del av historien. 

Med detta sagt hoppas vi kunna motivera människor till att bidra till att Gbggraff.se kan bli den nya plattform vi drömmer om och att den kan leva kvar och påverka vår graffitiscen till att utvecklas och växa sig stark.

Allas delaktighet kommer behöva för att det skall lyckas!

Visioner

Gbggraff vill i förstahand samla Göteborgs graffitimålare till en gemensam plats för att kunna öka gemenskapen inom graffitscenen.
Med detta hoppas man kunna bidra till att stärka och påverka graffitiscenen genom att erbjuda stöd och kunskap efter behov. 
Detta görs genom att erbjuda en gemensam plattform att söka och hitta information, kunskap och hjälp ifrån likasinnade där man kan dela med sig av tankar och erfarenheter.

Gbggraff strävar även mot att kunna skapa ett starkare nätverk mellan utövare och andra intressenter för att öka chanserna till att graffitiscenen kan utvecklas. Med detta hoppas man kunna vara den bro som binder samman de klyftorna som idag kan finnas i brist på kunskap och förståelse  från samhället.

Gbggraff hoppas även till att vara en bidragande faktor i samverkan för göteborgsgraffitiscen och vara en aktiv deltagare i utvecklingen.

Mål

 

•  Samla Göteborgs graffitimålare genom att erbjuda en gemensam plattform.

•  Öka gemenskapen genom att erbjuda hjälp och kunskap till graffitiscenen.

•  Bidra till att påverka graffitiscenen genom aktivt och ansvarsfullt deltagande.

•  Bidra till att kunna minska klyftan mellan graffitimålare och människor utanför kulturen.