Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

 • Detta evenemang har redan ägt rum.

Spraycan Stories 2023

augusti 19, 2023 @ 12:00 - augusti 20, 2023 @ 19:00

Spraycan Stories 2023

 

Bakgrund & information

Spraycan Stories är ny satsning för i år och har som mål att bli Göteborgs årliga graffitievent. Eventet riktar sig  huvudsakligen till graffitiartister inom göteborgsområdet men självklart är alla välkomna att ansöka om att deltaga. Tidigare år har man fokuserat på att vara en del av Graffitins Dag men nu känns Göteborgs graffitiscen vara är redo för att nu stå på egna ben inför framtiden!


Spraycan Stories 2023

Gbggraff är därför stolta att kunna presentera Spraycans Stories som Göteborgs officiella och årliga graffiti-evenemang.  Nytt för årets event är även att det kommer vara uppdelat i hela två dagar i graffitins anda!

Lördag 19 Augusti 2023 – Vulkano

Första dagen är lördagen 19 augusti och sker ihop med Vulkano Gbg (Södra Ängården) som öppnar upp sina lokaler för att köra en heldag med livegraffiti. 

Byggbolagen som gjort Vulkano möjligt tackar för kreativa år i Södra Änggården. Under SPRAYCAN STORIES målas väggar, tak och golv en sista gång innan grävskoporna dansar in. Tack för konsten! Vi skickar med en sista laddning färg innan ljuset släcks.
Hälsar vi på Skanska, Bonava, Hökerum Bygg, Peab, Platzer och Semrén Månsson.

PS. 23 september bjuder vi in till Södra Änggårdsfesten. Ta med alla du känner och njut av den konstpromenad du själv varit med och skapat.

Söndag 20 Augusti 2023 – Bergsjöfamet

Andra dagen är söndagen 20 augusti vid Bergsjöfamet och sker tillsammans med familjebostäder och Kulturhuset i Bergsjön kommer ha en kulturdag i området. Det är även i samband med Göteborgs 400 års firande som blev försenat på grund av pandemin. Även här blir det livegraffiti, musik och mycket mer.

Arrangörer av Spraycan Stories är Gbggraff.se samt Urban Konst vid Göteborgs Konsthall, Familjebostäder som ansvarar för “Bergsjöfamet” samt Södra Ängården som ansvarar för Vulkano Göteborg.

Nyheter & Information

Alla uppdateringar kring eventet kommer gå att följa via hemsidan, vår Instagram eller Facebook-eventet. Länkar finner ni nedan:

HEMSIDA INSTAGRAM FACEBOOK FACEBOOK-EVENT

Ansökan att vara med på Spraycan Stories 2023

För att vara med på eventet som artist behöver du ansöka innan. Ansökan görs via vårt ansökningsformulär ni hittar nedanför. Antagningsbesked samt vidare information sker sedan privat.

De artister som blir bekräftade under Spraycans Stories får oftast olika fördelar som gratis färg, mat och och dryck etc.  Ytterligare förmåner kan tillkomma. OBS. Då vi nu delat upp eventet i två dagar kan dessa fördelar skilja sig. mer infor kring detta går ut till de antagna artisterna.

ANSÖKNING ÄR NU STÄNGD

Samarbetsparners:


Dag 1: 19 Augusti (Vulkano Gbg)

Event:
En heldag med livegraffiti, musik, mat och gött häng!
Som besökare kan du förvänta dig en uppvisning av olika stilar och uttryck inom graffitins alla regler. Välkommen!

Lineup:
CABEL, TONY-B, PUNTA, OLLIO, NEMS, UEFA, ASYL, MOVE/NCIS, ADORE, 6PACK, NAVEL, RABEKS, MAX GUSTAFSSON, OLUST, DWAIZ, CAS CADE, CHES, OKOK, DYRE, K-BOM, BORE, DISK, GATEBRATE, EIKO, HEYU, HOLEM, RASRIC, HEMSK, WOKM, JUSTONE, JON JOVAN, MOIN, SLETZ, HANK, ROBGONE, CERA, JEKS, SCEB

Musik:
DJ Jon Jovan (Abstract Sounds)

Mat:
Panchitos Mexican Food (foodtruck)

Program:

 • 12.00 Livegraffiti inne och utanför Vulkano Södra Änggården.
 • 12.00 Musik av Jon Jovan.
 • 19.00 Slut

Tid: Lördagen den 19 augusti 2023 kl:12.00-19.00

Plats: Vulkano Gbg (Södra ängården)

Hur: Hållplats Olof Asklunds Gata

Dag 2: 20 augusti (Bergsjöfamet)

Event:
En fullspäckad dag med allt i från stadsvandring till livegraffiti! Eventet sker ihop med familjebostäder som under dagen firar Göteborg 400 år (LÄS MER)

Bergsjöfamet kommer fyllas med graffitiartister som har fått gemensamt färgschema att förhålla sig till vilket blir en uppvisning i hur vardera artist tolkar färgvalet.

En “Throwupbattle” kommer hållas där de medverkande kommer tävla i utförande och kunskap.

Baksidan garaget kommer vara öppen vägg för allmänheten som vanligt och möjlighet att köpa färg kommer finnas på plats av MADE IN RINGÖN.

Mat och dryck finns naturligtvis på plats både genom foodtrucks men även vid försäljningsbord inne i garaget. 
Välkomna!

Lineup:
CABEL, TONY-B, PUNTA, OLLIO, NEMS, UEFA, ASYL, MOVE/NCIS, ADORE, 6PACK, NAVEL, RABEKS, MAX GUSTAFSSON, OLUST, DWAIZ, CAS CADE, CHES, OKOK, DYRE, K-BOM, BORE, DISK, GATEBRATE, EIKO, HEYU, HOLEM, RASRIC, SLAVE, LEWINSKY, APPEAR, EIR, OXY, REAS, SUEKO, SOGOS

Musik:
DJ Jon Jovan (Abstract Sounds)

Mat:
Panchitos Mexican Food (foodtruck)
Jalla Food (Foodtruck)

Program:

 • 11:00 Graffitiworkshop med MOK vid kulturhuset.
 • 12:00 -19.00 Livegraffiti på Bergsjöfamet
 • 12:00 – 19.00 Musik vid öppna väggen.
 • 15:00 Throwup battle (nedre våningen)
 • 15.15 – 17.00 Stadsvandring: Jordnära, lokala och konkreta initiativ i Bergsjön. Startar vid Kulturhuset Bergsjöns entré

Att tänka på som besökare

 • Då det kan vara begränsat med parkeringsplatser på plats hänvisar vi besökare att parkera vi P-huset på Rymdtorget i Bergsjön. (Eventet ligger sedan på gångavstånd.)
 • Vi förespråkar att vi håller rent efter oss och hoppas både gäster och deltagare gör det samma för att alla skall få så bra upplevelse som möjligt.
 • Vill man fotografera så fråga gärna artisterna innan så det är “okey” då vissa inte vill ha med sitt ansikte på diverse bilder. 
 • Var inte rädd för att fråga om det är någonting som ni undrar över. Arrangörerna kommer ha  varselvästar på sig för att lättare hittas under eventet.

Tid: Söndagen den 20 augusti 2023 kl:12.00 – 19.00

Plats: “Bersjöfamet” (P-huset vid Saturnusgatan i Bergsjön.)

Hur: Vägbeskrivning ifrån spårvagnshållplatsen

 

 

Detaljer

Start:
augusti 19, 2023 @ 12:00
Slutar:
augusti 20, 2023 @ 19:00
Evenemang Taggar:
, , , , , , ,
Webbplats:
https://www.gbggraff.se/spraycanstories/

Arrangörer

Familjebostäder
Gbggraff
Urban Konst (Göteborgs konsthall)
Vulkano Gbg (Södra Änggården)

Plats

Bergsjöfamet
Saturnusgatan 1
Göteborg, 415 20 Sverige
+ Google Map
Visa Plats-webbplats