Summering: Graffitins Dag 2022 Göteborg

Efter att ha tagit en kortare paus så kan vi nu summera Göteborgs deltagande i Graffitins Dag 2022.

Precis som tidigare år så låg graffitin i huvudfokus och för dagen hade vi lyckats boka 34 stycken writers från Göteborg men även från andra städer. Skillnad från tidigare år som gått relativt enkelt var att nu fick vi känna på hur det är när det inte går lika smidigt. Med 2 dygn kvar till eventet så började vissa av artisterna få förhinder och vi fick snabbt fixa nya writers till lineupen. Även på själva eventdagen fick vi vi återbud från 2 writers som tyvärr inte kunde komma. Till råga på allt så fick även den bokade foodtrucken lämna återbud så man kan väl konstatera att de sista dagarna var lite hektiska för oss på Gbggraff att få allt att rulla.
Men… nya artister fick kastas in i lineupen och ny foodtruck löste sig såklart.

Väl under eventdagen gick allt överlag väldigt bra. Vid den öppna väggen hade vi 2 eminenta Dj:s som bestod av Accurate Beats & Mixmaster Mange och det tog inte lång tid efter att den öppna väggen fylldes på med lite yngre förmågor som började dekorera betongen. 

På översta våningen hade Made In Ringön ett försäljningsbås för de som ville köpa färg och annat smått och gott. Även Gbggraff.se hade ett informationsbord där man sålde lite läsk vid sidan av som var populärt under den varma dagen. Ett trevligt inslag var de personer som spontant kom dit och ville sälja böcker och markers vilket vi såklart hjälpte till med i den mån vi kunde. 

Ett nytt inslag för i år är att vi hade satt upp två stycken stora affischer tryckta via Pretty Good Stickers vid entrén där tanken var att alla besökare skulle få lämna en kråka. Det tog inte lång tid förens affischerna var fyllda till bredden och i slutet av dagen vart det ingen yta kvar överhuvudtaget. Dessa “Walls of fame” affischer kommer med stor sannolikhet fortsätta att sättas upp på kommande event!

Made In Ringön Styrde upp färgförsäljningen.
Dj Accurate fixade musiken!
“Walls of fame”-affischerna var populära!

Men som sagt så låg huvudfokus på graffitin och de två våningsplanen var fyllda med riktigt duktiga artister där hälften hade handplockats in och hälften hade ansökt för kurerad vägg. Vardera writer fick ca 6 meter vägg med vissa undantag efter önskemål. Varje artist fick även 12 burkar färg från Flamepaint efter önskemål, en tygväska av Made In Ringön med lite caps och stickers samt matbiljett och dryck.

Ett annat trevligt inslag som börjar bli lite tradition är det inofficiella “efterhänget” med artisterna som denna gång huserades på en lokalkrog i Kortedala. Att efter en sån dag kunna sätta sig ner med lite mat och dryck satte verkligen pricken över i:et för oss. Tiden att tillsammans kunna reflektera, tjöta och skratta ihop bygger den riktiga gemenskapen som graffitin faktiskt innebär för många av oss!

Med det sagt så hoppas vi alla fick en lika trevlig Graffitins Dag som vi fick och vi vill rikta ett supertack till alla grymma writers som kom och gjorde dagen till vad den blev! Tillsammans visar vi vad riktig graffiti handlar om! Med kärt återseende.

Den öppna väggen under dagen
Bore drar lines!
Smea signar sin pjäs under eventet.

Men…

Ingenting av detta hade kunnat ske utan hjälp av våra sammabetsparters, vänner och annat stöd utifrån. Därför vill passa på att buga och bocka för alla de som bidragit till att detta eventet skulle kunna bli av. 

Tack till:
Familjebostäder Göteborg
För att ni upplåter garaget till denna typen av initiativ och även erat ekonomiska bidrag.


Göteborgs Konsthall
För hjälpen vägledning samt den byråkratiska delen av eventet samt ekonomiska bidrag.


Jalla Truck
För att ni trots förhinder löste ett toppensubstitut som var uppskattat på plats. Nästa gång kör vi tillsammans igen!


Babemba
För att ni snabbt och enkelt styrde upp foodtryck samt bjöd artisterna på god mat.


Unikum Tattoo
För gott näteverkande samt hjälp med inköp, förvaring, utkörning samt ekonomiskt bidrag. Kärlek och respekt!


Made In Ringön & Flamepaint Gbg
För ett gott samarbete för att fixa fram färgen till alla writers samt ert intresse för kulturen och gemensamma mål inför framtiden! Tillsammans skall vi sätta Göteborg på kartan på allvar!


Accurate Beats & Mixmaster Mange
För att ni kommer och styr upp festen på ett professionellt och utomordentligt sätt!


Pretty good stickers & Stickerbomb
För er kärlek till vad ni gör samt bidrag till Graffitins dag med affischer och stickers. Vi hoppas på ett tight samarbete inför framtiden!


Vi vill även ge ett hedersomnämnande till Ulf som har hjälpt oss under eventet och vart en stöttepelare genom hela processen. Vi hoppas att du vet hur viktig du är för oss och vi ser fram emot att ta oss an nya utmaningar tillsammans i framtiden!

Sist men inte minns så vill vi tacka er fotografer som hjälpte till att dokumentera eventet:
Anders B
Profotosweden
Bex Fly

Det ryktas även om att Trip från RatherDyeProductions håller på att trixa ihop en liten video från eventet… Håll utkik på hans kanal och prenumerera gärna för att hjälpa honom med sitt intresse.

Har vi glömt någon så ber vi om ursäkt och skyller på alla spraygaser…. Tack allihopa!
/Gbggraff.se

Nu bilder!

RELATERADE POSTER