Summering: Musikhjälpen 2023

(SAXAT FRÅN JOEL HJORT )

 

Vi gjorde det! I årets upplaga av Musikhjälpen lyckades vi samla ihop över 25000 kr till deras insamling för att ”Ingen skall behöva dö av hunger”

För andra året i rad fick vi uppdraget att måla för Musikhjälpen när de i år var i Växjö. Ett ärofyllt uppdrag med tanke på vad Musikhjälpen står för och den betydelse det har för det svenska folket.

I år åkte graffitikonstnärerna Joel Hjort och Adam Algotsson till Växjö för att göra detta uppdrag.

Uppdraget var att måla tre stycken graffitimålningar på 10×2 meter på 3 dagar där vi tolkade årets tema ”Ingen skall behöva dö av hunger”

För varje motiv som målades på väggen så hängdes vi upp en upp en canvasduk mitt i målningen som vi sedan auktionerade ut till förmån för Musikhjälpen. Självklart hade vi även en insamlingsbössa som det gick att skänka pengar till, denna landande på hela 7540 kr


MÅNDAG

På måndag eftermiddag packade vi ihop våra färgburkar och övrig packning och drog genom ett snöigt vinterlandskap ner mot Växjö, när vi började närma oss staden så var himmelen upplyst av strålkastare och vi kände hur peppen över att få vara där steg i våra kroppar.
Väl på plats inkvarterade vi oss hos några vänner till Adam vi skulle få sova hos under veckan. Därefter tog vi bilen in till Kärlekens torg för att spana in vår vägg och vart vi skulle ta vägen dagen efter.
När vi såg våran vägg blev vi superglada, vi hade fått en mycket bättre placering än året dessförinnan, nu var vi placerade precis bredvid buren till höger där produktionen hade byggt upp en 10×2 meters trävägg under den stora displayen som visade allt som sändes ut i TV-apparaterna runt om i Sverige.


TISDAG

På tisdagens morgon vid 7.30 var vi på plats vid Kärlekens Torg igen. Vi hämtade våra backstage-pass och gick in, hälsade på personalen och gick igenom med produktionsteamet hur vi skulle göra vår entré. Det var ett kärt återseende och många bekanta ansikten från föregående år. Strax därpå var det dags för oss att påbörja vårt uppdrag, och till tonerna av Joel Alme – Snart skiner Poseidon äntrade vi Musikhjälpen och påbörjade vår målning.

Vi hade delat upp huvudansvaret för de olika dagarna, och tisdagens målning hade Joel huvudansvaret för. Vi skissade upp och började måla vår målning ”Stoppa hungern” i klassisk graffiti-stil.


ONSDAG

På onsdagen var det Adams tur att stå vid spakarna och han hade planerat en målning där vi lyfter fram Musiken. Denna målningen kallade vi ”Musiken Hjälper”.

I mitten av målningen målade vi musikinstrument. Bredvid dessa lade vi in texterna Musik och Hjälpen. Det var en rolig dag, med mycket folk och kul aktiviteter på Kärlekens torg, vi fick bland annat testa bänkpress och smaka på mat från en kändiskock.


TORSDAG

När vi på torsdagsmorgonen kom till Kärlekens torg fick vi förfrågan om att medverka i Buren och bli intervjuade klockan 11. Självklart tackade vi ja, så vi påbörjade dagens målning ”Hungriga händer” som var en målning där fokuset låg på två tiggande händer som var omslutet av abstrakta mönster.

Sedan vid klockan 11 var det dags för oss att få komma in i Buren. Väl där inne blev vi intervjuade av Oscar Zia och Sofia Dahlén, det var väldigt roligt och vi var nöjda med intervjun.

Därefter var det dags att gå ut till väggen igen och fortsätta arbetet. Runt klockan 17 var vi färdiga och packade ihop våra sprayburkar och vinkade hej då till Musikhjälpen för i år.


Vi vill först och främst tacka Musikhjälpen för chansen att va med och bidra under årets upplaga av programmet. Vi vill även tacka till alla er som skänkt pengar i vår bössa och lagt bud på de tavlor som producerades.  Även ett stort tack till alla vänner bekanta och writers som kom förbi och peppade målarna under dessa dagar. Det betyder mer än ni tror!
Även tack till HighlightsGbggraff och Made In Ringön som hjälpte till och sponsrade med färg. 

 

RELATERADE POSTER