Summering: Spraycan Stories 2023

Vi kan nu konstatera att vi i år har rivit av vår första egna 2 dagars graffitifestival i Göteborg! 

Första dagen på lördagen spenderades på Södra Änggården i Vulkanos Gbgs lokaler. Då det snart skall rivas hade vi fått tillåtelse att måla i massa nya rum och vrår samt utsidan på huset. Allt eftersom writers anlände och hämtade ut sina färger så dukades det även upp bord med försäljning av allt från böcker, prints, tavlor och stickers. Som arrangör har man alltid lite stress i kroppen och rädsla för att ha missat något men märkligt nog infann det sig ett lugn väldigt fort och allting föll på plats väldigt smidigt. Det var väldigt kul att se både nya samt äldre rutinerade artister måla bredvid varandra och tjöta skit mellan sprayångorna, för det var just det… sprayångor! I och med att väggarna är inomhus så tog det inte lång stund innan dimman låg tät i Vulkano och vandrade man snabbt igenom lokalen så kände man av det rätt ordentligt.  Trots det verkade alla nöjda och det bjöds på fantastiska målningar både i utförande, stil och storlek. 

Efter att folk var klara så hade vi bokat Fyrens ölcafé för lite gött efterhäng för artisterna. Och även om folk var trötta efter en hel dags målande så blev vi ett gött gäng som satt och tjötade gött ihop och skålade över dagens prestationer. Alltid kul att hinna sitta ner och prata sinsemellan och lära känna nya människor med lika intresse! Efter stänging var det dags att dra hem och ladda om batterierna för nästa festivaldag. 

Nästa dag spenderades i Bergsjöfamet som numera blivit en årlig tradition att ha event på för vår del. Dagens var även i samband med en kulturdag i Bergsjön så Kulturhuset hade lite workshop med spraymåleri de med. Nytt för i år var att Bergsjöfamet har byggt en trappa ner i till den öppna väggen vilket vi tackar för. Det har även köpts in ljus-slingor så nu var det riktigt bra upplyst i garaget under eventet. Vi hade även satt ett färgschema som alla målarna fick förhålla sig till vilket var väldigt uppskattat. Det var intressant att se att även om alla körde samma kulörer så lyckades många sätta en egen prägel på sina konstverk. Efter sista artisten hade tömt sin sista slatt så var det dags att packa ihop och städa upp lite och man får väl erkänna att det både kändes väldigt kul att ha genomfört eventet men även lite tom känsla efteråt. Vi hoppas alla hade lika trevligt som oss och vi hoppas snart på återseende inför kommande event!

Med det sagt vill vi även passa på att tacka alla som hjälpt till att göra Spraycans Stories 2023 möjligt.
Först vill vi tacka alla sjukt duktiga artister! Alla som hjälpt till med allt från rollning till sängplatser under helgen.

Vi vill även tacka alla samarbetspartners och företag som hjälpt oss.
           

En extra shout out till er som alltid ställer upp och hjälper till vid sidan av: 
Ulf, Emma, Jon, Alexandra, Bex och Anders!  Fan va bra ni är!

Nu tackar vi för denna gång och bjuder på lite bilder ifrån evenemanget. Fler bilder kan tillkomma senare.
/Gbggraff

RELATERADE POSTER