Brick Studios söker graffitimålare

Brick Studios söker nu efter graffitimålare för den som vill sätta färg  på deras fasad.
I många fall  sker många beställningsjobb av streetart och muraler genom att uppdragsgivaren söker sig till bolag eller företag som arbetar med att ta fram färdiga artister och koncept utan lokalförankring eller sammanhang. Därför kan man ser det som ett steg i rätt riktning att man använder sig av en öppen ansökan och även en jury som är lokalförankrad och med kunskap i området för att hitta den bästa lösningen.

Vi hoppas att fler uppdragsgivare använder sig av likande koncept i framtiden för att värna om den lokalförankrade konsten samtidigt som man stärker överlevnaden av jobben som artist i staden där man bor.


På Brick Studios hemsida skriver de följande: 

“Mellan perioden 7 till 20 november söker NCC efter graffitimålare som vill ge färg till den låga fasaden av Brick Studios. Vi vill att du skickar in bilder på tre av dina bästa graffitiverk, som du är mest stolt över. Ni behöver inte skapa något unikt för denna tävling utan vi vill se er bredd av graffitikonst, graffiti som ni redan har skapat.

Du deltar igenom att fylla i anmälan nedan på sidan och ladda upp bilder på dina olika graffitiverk. Du som graffitimålare får endast tävla med egna graffitiverk som du har skapat. 

Åtta graffitimålare kommer väljas ut. Dessa åtta personer kommer få i uppdrag att ta fram skisser på vad de vill skapa på fasaden. Skisserna skall lämnas in i januari 2023 enligt instruktioner som mejlas till de utvalda.

Juryn består av:

Soumia El Ghazouani, NCC Property Development, fastighetsutvecklare
Jonathan ‘Ollio’ Josefsson, konstnär och graffitimålare
Karolina Claesson, Mindpark, interiörarkitekt
Mattias Lind, huvudarkitekt Brick Studio
Adelina Lundell, Älvstranden utveckling, processledare hållbarhet
Per Osvalds, Stadsbyggnadskontoret Göteborg Stad, planarkitekt

I samband med att du skickar in dina bidrag ger du ditt medgivande för NCC och Brick Studios att publicera material i sociala kanaler och webben.”

Ansökningsformuläret och hemsidan hittar ni på följande länk:

BRICKSTUDIOS

 

RELATERADE POSTER