Kommersen Jam 2022

Sedan en tid tillbaka har det stått klart att kommersen i Göteborg tyvärr kommer att rivas, en plats som för de flesta har nån slags betydelse om du är från Göteborg. 

Därför var det ett fantastiskt initiativ att hålla ett avtackningsjam för att hedra kommersen en sista gång. Dagen till ära bjöd inte bara på vackert väder utan även backluckeloppis, Dj:ing, färgförsäljning och såklart livegraffiti. Redan innan utsatt tid hade vissa hunnit dit och sätta igång och måla medans Ollio som var arrangör fortfarande stod och förgrundande väggarna.
De målare som var snabbt på plats blev bjudna på 12 burkar spray av Made In Ringön som även var medarrangörer. 

Allt eftersom dagen fortskred så kom det fler och fler människor för att antingen delta eller betrakta eventet. Även GP hade hittat dit och försökte intervjua diverse målare så gott det gick. Deras artikel kan ni finna HÄR.

Sammanfattningsvis så kan man konstatera att Kommersen fick ett värdigt avslut och att dess anhängare och besökare fick göra detta genom ett grafftijam är någonting som man bör värna om och inte ta för givet. Kommunen kunde lika gärna arrangerat något krystat jippo med politiker som hade stått och skrockat eller struntat i avtackning helt. Nu fick stadens egna invånare genomföra denna dagen med frihet under ansvar vilket genomfördes med bravur!

Därför vill vi rikta ett sista tack till kommersen men även arrangörerna för ett värdigt avslut!

Vill man läsa lite mer om ämnet så rekommenderar jag att läsa intervjun som masthuggskajen gjorde med Ollio som ni hittar HÄR.

RELATERADE POSTER