Graffitins Dag Göteborg 2022

Graffitins dag är ett rikstäckande evenemang grundat av Tenstafamet där man i samverkan med olika arrangörer i landet anordnar en dag varje år där man uppmärksammar graffitin som konstform. Detta sker oftast kring de olika öppna väggar som finns i landet där man bjuder in graffitiartister till att måla och visa upp sina kunskaper inom konstformen.
För mer information kring de olika arrangemangen runt om i landet går det att hitta på följande sidor:

Hemsida
Facebook
Instagram


Graffitins dag Göteborg 2022

Självklart är Göteborg med och firar graffitins dag i form av ett “Graffitijam” där alla är välkomna att deltaga i firandet. Årets eventet kommer hållas vid Saturnusgatan på det parkeringshus som kallas för Bergsjöfamet.

Eventet arrangeras utav Gbggraff.se samt Urban Konst vid Göteborgs Konsthall och Familjebostäder som ansvarar för “bergsjöfamet”.

Lördag den 6 Augusti klockan 12.00 slår vi upp alltså upp portarna för en uppvisning av graffiti i liveformat. Ett utmärkt tillfälle att ta med familj och vänner på för att få ta del av konstformen och möjlighet till att träffa andra människor som också brinner för graffiti. 

Under dagen kommer det även finnas möjlighet att köpa sprayfärg av Flamepaint Göteborg för den som vill testa på att måla på den öppna väggen.
Musik kommer spelas utav DJ Accutare Beats tillsammans med vänner(TBA) och för den som är hungrig kommer det finnas uppställda foodtrucks.
Tillgång till utomhustoalett kommer finnas i anslutning till platsen.

Bergsjöfamet består av tre våningsplan och under Graffitins dag 2022 kommer eventet vara uppdelat enligt följande:

  • Översta våningsplanet kommer bestå av 15 st bokade graffitiartister med abonnerade platser.
  • Mellersta våningsplanet kommer bestå av 15 st artister som givits abonnerade platser efter ansökan.
  • Nedre våningsplanet (baksidan) kommer att vara öppen vägg för alla att måla på som vanligt.

Nyheter & Information

Alla uppdateringar kring eventet kommer gå att följa via hemsidan, vår Instagram eller Facebook-eventet. Länkar finner ni nedan:

HEMSIDA INSTAGRAM FACEBOOK FACEBOOK-EVENT

Ansökan att vara med på Graffitins dag Göteborg 2022

15 stycken platsen kommer som nämnt att stå till förfogande för ansökande personer. Ansökan gör ni via vårt ansökningsformulär ni hittar nedanför och vidare information om bekräftelse samt information sker sedan privat.

De artister som blir bekräftade under graffitins dag för 12 st valfria burkar från Flame paint + caps.  En matbiljett som ger valfri maträtt och dryck via foodtrucken p plats. Ytterligare förmåner kan tillkomma.

ANSÖKAN ÄR NU STÄNGD

Att tänka på

  • Då det kan vara begränsat med parkeringsplatser på plats hänvisar vi besökare att parkera vi P-huset på Rymdtorget i Bergsjön. (Eventet ligger sedan på gångavstånd.)
  • Vi förespråkar att vi håller rent efter oss och hoppas både gäster och deltagare gör det samma för att alla skall få så bra upplevelse som möjligt.
  • Vill man fotografera så fråga gärna artisterna innan så det är “okey” då vissa inte vill ha med sitt ansikte på diverse bilder. 
  • Var inte rädd för att fråga om det är någonting som ni undrar över. Arrangörerna kommer ha gula varselvästar på sig för att lättare hittas under eventet.

Samarbetsparners


Tid: Lördagen den 6:e Augusti 2022 kl:12.00 – 19.00

Plats: “Bersjöfamet” (P-huset vid Saturnusgatan i Bergsjön.)

Hur: Vägbeskrivning ifrån spårvagnshållplatsen

 

 

RELATERADE POSTER