Invigning av Masthuggsväggen 2023

Man skulle kunna påstå att denna dagen inte bara var en invigning för en ny öppen vägg utan även för våren 2023. Dagen till ära möttes besökarna nämligen av strålande solsken och en glad och snudd på upprymd stämning när man äntrade Emigrantvägen. 

Den nya Masthuggsväggen har uppstått ur en längre tids arbete sedan Kommersen revs. Den tillfälliga väggen är ett initiativ från projektet Masthuggskajen. Älvstranden Utveckling ansvarar för byggplanket och den öppna väggen. Man kan läsa mer om bakgrunden HÄR.

På plats fanns Made in Ringön och delade ut burkar till de förbokade målarna. De sålde även färg och böcker till besökarna, som blev allt fler hela tiden. Av den 128 meter långa väggen hade man även givit 45 meter till vem som helst att testa på att måla graffiti. Allt eftersom tiden gick så gjorde även sig solen påmind för målarna och det utdelades flera sköna “bonnabrännor” innan folk skulle vara klara.  Invigningen gick annars väldigt smärtfritt till. Den största utmaning för målarna vara att undvika cyklister och andra besökare som passerade väggen. Målarna blev även bjudna på pizza vilket vara väldigt uppskattat. 

Vi vill tacka de inblandade för en väldigt lyckad dag och ett bra utfört arbete med den nya öppna väggen.  Shoutout till Ollio som har vart en stöttepelare genom hela arbetet och bidragit till att vi får denna platsen att uttrycka oss på!

Här får ni lite bilder från dagen. (mer bilder kan ramla in allt efter som vi får dem skickade till oss)
/Gbggraff

RELATERADE POSTER