Invigning av öppen vägg på Masthuggskajen

lördag den 22 april invigs Masthuggskajens temporära öppna vägg. Den är till för alla som vill uttrycka sig i text och bild genom målning i det offentliga rummet. Bakgrunden till den nya väggen går att läsa på Masthuggskajens hemsida LÄNK.

Evenemanget finns även som Facebookevent om man vill dela LÄNK.

Invigningen kommer bestå utav flertalet inbokande graffitikonstnärer som  kommer dekorera väggen, men det kommer även lämnas 45 meter för vem som helst att prova på att måla under eventet. På plats kommer det även gå att köpa sprayfärg och böcker av MADE IN RINGÖN för den som behöver. Efter invigningsdagen fungerar planket som en öppen vägg för allmänheten. Tänk dock på de riktlinjer som nämns för att sådana här platser skall kunna få upprättas.

Du som vill måla, tänk på att…

  • Det är tillåtet att måla på byggplanket (detta omfattar enbart byggplanket och inte kringliggande ytor såsom trottoarer, stolpar, byggnader, stängsel…)
  • Det inte är tillåtet att måla på ytorna vid entrén till byggarbetsplatsen av säkerhetsskäl, då tunga byggfordon passerar. 
  • Vara uppmärksam och visa hänsyn till förbipasserande då byggplanket löper längs ett cykel- och promenadstråk med stundtals snäva passager. 
  • Detta är en plats där alla får lov att måla! Det ska vara en tillåtande plats där människor av olika bakgrund, intressen och förutsättningar ska känna sig trygga och delaktiga. Kränkande budskap är inte ok!
  • Hålla ordning efter dig. Ta med dig skräp och släng tomma burkar i utplacerade behållare. 

Snabbfakta:

Plats: Emigrantvägen.
Längd: 128 meter.
Höjd: 2 meter. (40cm betonggrund 160cm väggyta)


 

Gbggraff låter hälsa att vi är tacksamma och glada över att platser som dessa upprättas och att man respekterar och värdesätter vikten utav människors behov till fria uttryck. Vi passar även på att tacka Ollio som vi vet vart inblandad i processen och en viktig del av graffitins utveckling i staden. Vi hoppas även att användarna av platsen skall använda sitt förnuft och förvalta platsen så inte politikerna får mer vatten på sin kvarn när det kommer till hjärndöda argument om att ta bort öppna väggar.

Vi kommer ha representanter på plats för enklare dokumentering utav invigningen.
Väl mött!

RELATERADE POSTER